• De Oesterdam

    De Oesterdam is de langste dam van de deltawerken. De Oesterdam ligt een paar kilometer ten westen van de stad Bergen op Zoom, in het uiterste oosten van de Oosterschelde. De weg verbindt Tholen met Zuid-Beveland hierdoor wordt het Zoommeer gecreëerd. De 10,5 km lange Oesterdam maakt tevens een getijdeloze waterverbinding mogelijk tussen de haven van Antwerpen en de Rijn, via het Schelde-Rijnkanaal. Aan de noordzijde van de dam is de Bergse Diepsluis, waardoor de Oosterschelde te bereiken is. De Oesterdam was oorspronkelijk niet gepland tijdens de uitvoering van de Deltawerken, omdat de Oosterschelde volledig afgedamd zou worden. Uiteindelijk is toch de Oosterscheldekering gebouwd, waardoor er getijde in de Oosterschelde blijft. Hierdoor was het noodzakelijk om dicht bij Bergen op Zoom een nieuwe dam aan te leggen, om Bergen op Zoom te beschermen en een getijdeloze verbinding voor de scheepvaart aan te leggen. De dam was gereed in 1986.
  • Waterrijk Oesterdam en Piet Boon

    Piet Boon begon zijn loopbaan als aannemer. Nu, 25 jaar later, is hij één van de meest spraakmakende Nederlandse ontwerpers. Onder de rook van Amsterdam leidt hij een ontwerpstudio en een team van architecten en ontwerpers. Zijn kracht ligt in het maken van een totaalconcept voor particulieren, projectontwikkelaars, bedrijven en hotels. Een herkenbaar element is zijn liefde voor pure, eerlijke, natuurlijke materialen en uitgesproken stoer kleurgebruik. De Piet Boon-stijl is basic chic, met aandacht voor comfort en detail. Zijn heldere en eigenzinnige ontwerpstijl heeft een internationale uitstraling, die hem inmiddels tot ver buiten de landsgrenzen heeft gebracht. Piet Boon ontwerpt huizen en interieurs in landen als Denemarken, Frankrijk, Zuid-Afrika, Portugal, Engeland, Spanje en Rusland. Daarnaast heeft Piet Boon vele beachhouses in de Caribbean ontworpen.
  • Eindeloos genieten van mooi Zeeland

    Wie Zeeland zegt, zegt rust en ruimte. Dat geldt voor Tholen in het bijzonder. Met haar lieflijke dorpjes,monumentale stadjes en weidse landschap is dit hét eiland om heerlijk uit te waaien en nieuwe energie op te doen. Waterrijk Oesterdam aan de Oosterschelde ligt in de buurt van de mooiste duikplekken van Nederland. Vanaf het Waterpark kan men duiken, surfen, zeilen of cruisen met een motorboot. Maar Tholen biedt meer dan een heerlijke combinatie van blauw en groen. Het bruisende en bourgondische Antwerpen ligt op ruim een half uur rijden. In het gezellige Bergen op Zoom, uitgeroepen tot beste binnenstad van Nederland, bent u zelfs binnen tien minuten. Laat het weer het toe, dan is Tholen tevens het eiland bij uitstek om buiten lekker actief te zijn. Wandel- en fietsroutes voeren u langs de pareltjes van het eiland. Al wandelend beleeft u de seizoenen en ervaart u de omgeving tot in detail.